Finde den rigtige løbestrømpe

En løbestrømpe er en strømpe designet til løb. Hvilket vil sige, at der er taget højde for de problemer og skader, som løbere ofte rapportere om, hvis de anvender almindelige strømper. Der er mange om buddet på markedet og derfor kan det være en jungle at finde rundt i hvilken strømpe man skal vælge når der skal købes nye løbestrømper. I det føglende vil vi give vores bud på, hvad man skal være opmærksom på inden kortet svinges igennem til de nye strømper.

Svedtransporterende og åndbar

Sørg altid for at den strømpe du vælger, er svedtransporterende og åndbar, så fødderne kan komme af med varmen. Det vil sige ingen tennisstrømper i bomuld, da disse suger den sved, som dine fødder udskillet når du træner og ender med at fylde mere i skoen. Polyester suger ikke den samme mængde sved som bomuld og smulver derfor ikke op i skoen. Det siger sig selv, at kan fødderne ikke komme af med varmen vil strømpens friktion sandsynligvis medføre irritaiton og vabler.

Mærk strømpen på din fod – er den behagelig at have på? Føles den komfortabel?

Find ud af om du er til strømper med skaft, no show eller de helt lange.

Uldstrømper

Uldstrømper væves ofte af merinould, nylon, polypropylen og elastan. Uldfibrene indeholder meget luft, der beskytter mod både varme og kulde. Om sommeren kan uld virke kølende pga. luftlaget. Uld kan optage og indeholde fugtighed på op til 30 pct. af sin egen vægt, uden det føles vådt. Mange trailløbere foretrækker uldstrømper, fordi de kan løbe i vådt terræn, uden at man får kolde fødder. Uldstrømper er ofte tykkere, og fylder mere i løbeskoen.

Kompressionsstrømper

Støtter underbenets muskler og nedsætter de vibrationer, der opstår ved hvert skridt og er blevet moderne på lange løbeture. Ved problemer med skinnebensbetændelse eller akillessenerne, kan strømperne være med til at nedsætte stresspåvirkningen af musklerne, så de lettere kan genoptrænes. Strømperne har effekt i restitutionsperioden efter hård og lang træning, da de forhindrer hævede fødder og underben, og gør det lettere at komme af med affaldsstoffer. Men det er meget forskelligt, om løbere oplever en effekt af kompressionen under løb. På korte løbeture (5-10 km) har flere studier vist, at strømperne ikke har den store effekt. Bedst mulig effekt får du med strømper med graduerende kompressionstryk, hvor både skostørrelse og lægomkreds er vigtig.

Tip

Under dette menupunkt finder du alle vigtige oplysninger om WRIGHTSOCK. Vi har også sammensat svar på spørgsmål fra vores kunder under menupunktet FAQ. Fandt du ikke noget svar på dit spørgsmål? Intet problem, skriv til os, så vil vi komme med råd og vejledning: info@u-y.dk.

Oversigt:

> Strømpe skaft (højde)

> Størrelsesguide

> Strømpetykkelse

> Valg af den rigtige strømpe

> Pasform

> Pleje af strømper

> Anti – vabel – system

> Materiale

> Produktion

Strømpeskaft (højde)

Wrightsock er amerikansk og over there har de lidt andre betegnelser for strømpeskaftet, altså højden på strømpen end Danmark / Skandinavien. Her har vi lavet en hurtig oversigt over de forskellige betegnelser “low tab” (sneakers), “Quarter” (ankelhøj), “crew” (til under/midt læg) og “otc” (knæhøj).

Varianten low tab (sneakers):

En “kort” strømpe som går til lige under anklen. Denne er også kendt under betegnelsen No Show Denne version har en tap bag på hælen, en “engelsk – Tab”, på denne måde er strømpen lettere at gribe, når de tages på og tages af. Denne tap modvirker også friktion i hæl- og skaftområdet

Varianten Quarter (ankel høj):

En “mellemhøj” strømpe som går op til lige over anklen, en meget populær højde for atleter.

Skaftets højde er ideel til løbesko og lavskårne trail- og vandresko.

Varinaten Crew (midt læg)

En “høj” strømpe, som går til lige under/midt læg, som føles varmere, når den bæres på grund af det højere skaft. Crew modellerne bæres ofte af løbere, fordi denne sokkehøjde gør, at man ikke har et stykke med bar hud, når man løber i lange løbebukser. Hiking folket har også stor glæde af denne variant i varmere måneder. Denne højde er i særdeleshed populær i det daglige brug, da den findes i mange varianter.

Varianten otc (knæhøj):

Versionen “otc” (engelsk = over-the-calf) går op over læggen. Strømper i denne højde er populære hos vandre – hiking folket, der kan lide at bære høje sokker, og meget populær hos skiløbere og skiturister.

Sockenhöhe otc

Størrelsesguide

Skostørrelse EUWS strømpestørrelse
34-37Small
37,5-41Medium
41,5-45Large
45,5-49X-large

Vi anbefaler generelt vores kunder følgende:

Hvis din skostørrelse er i sidste interval af størrelsesskalaen, anbefaler vi at du vælger en størrelse større.

OBS: Efter vask bliver sokkerne ca. en størrelse mindre og har derefter sin endelige pasform.

En person med skostørrelsen 41-42 vil derfor skulle vælge en størrelse “L”.

Den to-lags WRIGHTSOCK bør sidde tæt for at være fuldt funktionsdygtig.

For store sokker kan få foden til at “glide”.

Strømpens tykkelse og styrke

WRIGHTSOCK fås i fire forskellige styrker / tykkelser:

• Tynd

• Medium tykkelse

• Medium tykkelse med polstring

• Kraftig

Afhængig af hvor meget “fyldning” en sko har brug for, vælger du enten en tynd model eller en tykkere. Hvis du stadig har smule plads i din sko, skal du vælge modeller fra kategorien “mellem-tyk” til “tyk”. Du kan finde hjælp til at vælge de rigtige sokker under “Tips til valg af strømper”.

COOLMESH II-modellen er løst strikket, ikke-polstret og dermed den tyndeste model i vores WRIGHTSOCK-kollektion.

Oversigt over tykkelsen.

På bagsiden af ​​hver WRIGHTSOCK-emballage er der en oversigt, der fortæller hvilken tykkelse du har i hånden. Den røde markering  (X) viser dig tydeligt hvilket par strømper og i hvilken styrke.

DAs Modell Adventure aufgeschnitten

Den tykkeste WRIGHTSOCK-model (ADVENTURE) er strikket meget tykkere og polstret i fodområdet.

Tip til valg af sokker

Valget af tykkelse på strømpen afhænger af:

• Hvad er man vant til

• skoens art/beskaffenhed

• anvendelsesområdet.

Hvad er man vant til

Hvis du er vant til at bære tynde sokker i dine sko, skal du vælge de “tynde” eller “mellemtykke” modeller. Er man mere til polstrede tykke sokker så falder valget på “medium-tykke polstrede” eller “tykke” modeller.

Klik her for model oversigt

Vælg den rigtige strømpe til den rigtige sko

Du skal bære tynde strømper i en let og lav sko og tykke strømper i en høj og fast sko. Men det er også vigtigt, hvor meget plads der skal udfyldes i skoen. Hvis højfjeldskoen sidder f.eks. tæt på foden, er tynde sokker tilstrækkelige. En tæt pasform betyder mindre bevægelse i skoen og derfor mindre materielt slid. Derfor kan en tynd strømpe også bæres.

Anvendelsesområde

Tynde sokker fra WRIGHTSOCK er løsere og strikket med mindre garn end de tykke modeller og er ideelle til kortvarig brug såsom løb, maraton, fritid og teamsport.

De tykkere modeller er mere velegnede til langtidsbrug over mange timer, dage eller uger, da de er mere slidbestandige end de tynde på grund af det mere garn. For eksempel, hvis du planlægger en 24-timers vandretur, en flerdages-vandring eller en vandretur over flere uger, anbefaler vi sokker i kategorierne “medium-tyk” til “tyk”. Det samme gælder for vandreture med forskelligt terræn – der udgør en ekstra byrde for sko og sokker. Vi anbefaler de tykkere modeller til sådanne vandreture.

Sæson Koldt eller Varmt

Sæsonen betyder ikke noget, fordi alle modeller fra WRIGHTSOCK er velegnede til både varme og kolde temperaturer.

På grund af det dobbelte lag er der luft mellem de to sokkelag. Ligesom en dobbelt glasrude har dette luftlag en isolerende virkning. Det betyder, at du har behagelige varme fødder om det er sommer eller vinter. Dette gælder for alle WRIGHTSOCK-modeller.

Pasform

Hvornår passer strømpen optimal?

Forudsætningen for funktionaliteten i WRIGHTSOCK anti-blister-systemet er, at strømperne passer perfekt. Hvis strømperne er for store, vil de rynke og forårsage smertefuld hudirritation i disse områder. Hvis du bruger strømper, der er for små, strækkes materialet så meget, at de to lag sokker ikke længere kan bevæge sig mod hinanden, hvilket bevirker at friktionseffekten udebliver. Derudover kan overstrækningen føre til for tidligt slid af den ydre strømpe.

Strømpens optimale placering på foden, er det, der betyder noget

Den bedste måde at fortælle, om en strømpe sidder korrekt, er ved hælen eller hæltrekanten. Hvis en strømpe er for stor for dig, glider hæltrekanten over hælen op til akillessenen (foto 1). Hvis en strømpe er for lille til dig, glider hæltrekanten under fodsålen (foto 2). En strømpe passer perfekt, når spidsen af ​​hæltrekanten vender mod anklen (Foto 3).

Foto 1:

Sitz des Fersendreiecks, wenn eine Socke zu groß ist.

Foto 2:

Sitz des Fersendreiecks, wenn eine Socke zu klein ist.

Foto 3:

Sitz des Fersendreiecks, wenn eine Socke optimal passt.

Pleje af Wrightsock´s

Vask altid med vrangen ud af!

WRIGHTSOCK skal altid vaskes ”indefra og ud” med vrangen ud af, så hudflager lettere kan fjernes. Det beskytter også fibrene på strømpens yderste lag.

Det anbefales at vaske WRIGHTSOCK, før du tager dem i brug første gang, så forarbejdningsmaterialerne kan fjernes. Ellers kan strømpens funktionalitet forringes.

Vask gør WRIGHTSOCK lidt blødere og mindre.

Vask ved 30-40 ° C

Brug ikke skyllemiddel. Må ikke tørretumbles.

Det er ikke noget problem at vaske WRIGHTSOCK på farten. Hvis der ikke findes noget vaskemiddel, skal du blot bruge en lille smule shampoo. Vask, skyl og hænge til tørring. Som regel kan strømperne benyttes dagen efter igen. Ikke desto mindre anbefaler vi altid at tage et par skifte strømper med dig, fordi temperaturerne ikke altid er egnede til at tørre strømperne i luften.

WRIGHTSOCK tørrer normalt hurtigt

Hvis det på vandreturen pludseligt skal gå tjep tjep, er det en fordel, hvis du har hurtigtørrende tøj med dig. Men vejret er ikke altid varmt nok, så fugtigheden kan fordampe hurtigt nok. For at fremskynde tørringsprocessen for sokker kan du også bruge en hårtørrer (se foto). Hvordan dette ser ud i praksis, vises her på billedet af WRIGHTSOCK-fan Jürgen Jahraus under hans pilgrimsrejse til Camino i Spanien. Men husk ikke at sætte hårtørreren på det hotteste niveau, så polyesterfibrene af højeste kvalitet ikke smelter!

Socken unterwegs trocknen

WRIGHTSOCK vaskeriet undervejs: vrangen ud af, anvend lidt shampoo, vrid dem og hæng dem så til tørre.

Socken trocken föhnen

Når det skal gå lidt hurtigere, så kan hotellets føntørrer hjælpe. Ikke for varmt eller for tæt på!

Anti-vabel-system

Wrightsocks to-lags system gør at der ikke opstår vabler

I traditionelle strømper gnider fødderne mod strømperne.

Friktion genererer varme, der sammen med fugtigheden i fødderne blødgør huden med det resultat, at der kan dannes vabler.

Det dobbelte lag WRIGHTSOCK består af to separate lag, der er forbundet på tre punkter.

De to lag er designet, så de kan bevæge sig mod hinanden.

Dette neutraliserer en stor del af friktionen mellem lagene, mens fødderne selv skånes for friktion.

Læs mere om antiboble-systemet fra WRIGHTSOCK her.

Materialet

Dri-WRIGHT holder dine fødder tørre

Dri-WRIGHT er en hulfiber udviklet af WRIGHTSOCK.

Fiberen er ekstrem stabil og har lav strækning, hvorfor sokkerne holder deres form permanent.

En anden fordel er fiberens UV-modstand, som undgår negative effekter af UV-stråling på sokkens holdbarhed. OMFORMULERES

Takket være det hule kammersystem transporterer Dri-WRIGHT-fiberen fugten væk fra foden og holder derved fødderne tørre.

En reduktion af fugten gennem denne præstationsfremmende fodklimaregulering formindsker derved kraftigt bakteriedannelse.

Det inderste lag beskytter mod hudirritation

Det inderste lag i en WRIGHTSOCK er altid strikket specielt så der er hudvenligt. Der anvendes et ubleget og ufarvet hvidt garn.

Produktionen

Burlington, North Carolina, Eastern USA

Strømperne kontrolleres flere gange under produktionen, fordi to-lags teknologien betyder, at de højeste kvalitetsstandarder skal opfyldes.

Af tekniske grunde er garnet dækket med et let vokslag og løber gennem strikkemaskinerne under maskinstyring.

Når sokkerne er strikket, vaskes de forsigtigt i en stor vaskemaskine.

Copyright 2020 wrightsock.de          Impressum | Datenschutz | Disclaimer | Presse

facebooktwitterinstagrampinterest